Arhiva lunii mai 2015

O sancțiune severă

Există, din păcate, în lumea asta femei atât de frumoase încât simpla lor apariție are un efect ginecocid. Altfel spus, unde apare o femeie ca asta, celelalte femei din jurul ei dispar brusc. În locul lor lumea rămâne populată de această femeie unică iar tu rămâi cu ea în minte, vrăjit, săptămâni sau luni de zile ca într-o pușcărie în care singurul vizitator care îţi este permis este această femeie.

 

O sancțiune severă, cu executare, asta este o femeie frumoasă.

 

O sancțiune pe care o primești fără să fi făcut de fapt nimic rău sau nepermis. Sigur că este nedrept.

Grecia

IMAG0022Multă vreme nu am înțeles de ce în Grecia soarele e de zece ori mai mare decât soarele din România.

În iarna asta, într-o zi în care nu mi-a mers centrala, mi-am dat seama: la noi soarele vine de la răsărit, adică de la ruși iar rușii, înainte ca soarele să ajungă la noi, consumă deja o parte din el ca să încălzească Siberia și alte ținuturi de-ale lor înghețate tun. Din cauza asta la noi ajunge un soare mai mic și mai obosit. În Grecia însă, soarele iese direct din mare și vine întreg pe cer, neconsumat de nimeni, pentru că nu trebuie să mai treacă pe la nimeni.

 

Grecii un soare la fel de neverosimil de mare ca și pizza aia pe care am mâncat-o odată în Anglia într-o pizzerie în care, deși eu toată viața crezusem că englezii sunt blonzi, nu erau decât negri cu părul creț și unsuros.

 

Nedreptatea feselor

Ca om care mai răsfoiește din când în când o carte, am observat că curul de femeie este nedrept și rușinos de puțin reprezentat în poezie când de fapt el este însuși totemul literaturii universale. Cu mici excepții, de la el pornesc toate scrierile lumii. Curului de femeie, ca strămoș al tiparului și al bibliotecilor, îi lipsește, prin urmare, o odă de proporții care să îl plaseze definitiv și ireversibil, ca o stea luminoasă, în panteonul literar universal.

 

Oare să mă apuc de treaba asta?

 

visa

Mintea cea de pe urmă

A trebuit să îmbătrânesc ca să îmi dau seama că pentru a cuceri femeile nu trebuie să faci nimic. Doar să pari foarte stăpân pe tine și pe situație, oricare ar fi ea, să ai o moacă serioasă și preocupată, să dai afirmativ din cap și, din când în când, pentru scurte perioade de timp să le ignori complet.

 

Apoi, la momentul oportun, să lovești, o dată și bine, cu o conversație care să le lase mască.

Și, imediat după aceea, o cheltuială demonstrativă!

 

Da, da! See you in Heaven!

visa